Blog

Realizarea unui machiaj corect

Orice machiaj se face dupa niste reguli bine stabilite pentru ca e vorba despre respectarea unor principii cromatice si de geometrie a fetei: culoarea si forma ochilor, culoarea pielii, structura fetei. Si pentru ca am vorbit mai demult despre machiajul dupa culoarea ochilor, astazi va propun un material despre machiajul in functie de forma fetei.
In primul rand este foarte important sa stim ce fel de chip avem: rotund, oval, patrat sau in forma de inima. In acest fel, ne putem aplica machiajul adecvat, care sa ne puna in evidenta trasaturile intr-un mod placut.
Machiajul pentru o fata ovala si rotunda
1. Machiajul pentru fata ovala.
Acest tip de fata este considerat ca fiind unul dintre cele mai echilibrate: marginile fetei sunt alungite, fruntea este inalta si larga, barbia este rotunijta, existand un echilibru vizual intre frunte, pometi si barbie. Din acest motiv, nu trebuie sa-ti conturezi fata foarte tare sau sa evidentiezi anumite zone, cum se intampla in cazul altor tipuri de fata. Trucurile minime pe care ar trebui sa le pui in aplicare sunt urmatoarele:
– Poti folosi doua tipuri de fond de ten, intai unul mai inchis la culoare si apoi unul mai deschis. Aplica fondul de ten mai deschis in zona ochilor, fruntii, nasului si pometilor, pentru a le lumina mai mult.
– Ca sa mai estompezi din alungirea fetei, specialistii recomanda sa folosesti un blush roz sau teracota, pe puntea obrajilor pana spre tample. In acest fel, iti vei defini mai bine ochii si buzele.
– Inainte de a aplica gloss-ul sau rujul pe buze, contureaza-le cu un creion contur, ca sa definesti si mai mult zona barbiei. – Ca sa definesti si mai bine fata, dupa ce ai aplicat un fard deschis la culoare pe pleoapa sperioara, foloseste un fard mai inchis in coltul extern al ochiului.
2. Machiaj pentru fata rotunda.
Ai fata rotunda daca obrajii sunt plini si o latime mai mare in zona pometilor, structura fetei este simetrica si uniforma, fara linii patratoase sau colturoase.
– Pentru a-ti defini fata, make-up artistii recomanda sa folosesti o pudra care sa creeze un usor efect de bronzare. Foloseste pudra cu efect bronzant in zona de sub obraji, pentru a defini pometii, iar pe zona de deasupra pometilor aplica un fond de ten mai deschis la culoare, iluminator. In acest fel, obrajii vor iesi in evidenta.
– Opteaza pentru o forma unghiulara a sprancenelor, pentru a mai diminua putin forma rotunda a fetei. Acest lucru nu inseamna insa ca sprancenele trebuie sa fie foarte rigide si sa-ti inaspreasca chipul.
– Machiajul ochilor trebuie sa fie unul puternic pentru a defini mai bine fata. Deci, poti opta pentru smoky eyes, iar apoi ca sa conturezi si mai bine forma ochilor, aplica un eyeliner.
– Pe buze, foloseste un ruj rosu aprins sau un roz inchis, care nu iti vor face fata atat de rotunda.

Ce spun clientii nostri